Predator

Predator er en amerikansk film som ble sluppet i 1987. Filmen fikk først ganske dårlige omtaler av filmkritikere når den kom ut, men noen år senere så snudde dette og filmen har flere ganger vært med på lister over de aller beste filmene fra 80-tallet. Filmen er regissert av John McTiernan, og det var filmselskapet 20th Century Fox som lanserte den. Budsjettet for filmen var på rundt 15 millioner dollar, og den spilte inn over 98 millioner dollar totalt. Sjangeren for filmen er Science fiction horror.

Skuespilleren i filmen som er best kjent er selveste Arnold Schwarzenegger, som også spiller hovedrollen. Filmen ble fulgt opp med to oppfølgere, og også to spin-off filmer. Schwarzenegger spilte kun i den første originale filmen. Det er nå også planlagt en tredje oppfølger av filmen i 2018.

Handlingen i Predator

Predator er en science fiction horror film som handler om en gruppe spesialtrente menn fra det amerikanske forsvaret som på oppdrag av CIA drar til jungelen i Sør-Amerika for å redde en kidnappet amerikaner fra en geriljagruppe. Gruppen består av seks menn som ledes av Major Alan “Dutch” Schaefer (Schwarzenegger). Med i gruppen er en radiomann, en eksplosiv ekspert, og tre operatører. I tillegg så er CIA agenten Dillon med for å overvåke gruppen.

Når de ankommer jungelen så oppdager de et vrak fra et helikopter som med fire avdøde soldater fra US. Army Special Forces. Disse mennene har alle blitt trent av “Dutch” og de forsvant sporløst noen uker tidligere. Når de ankommer basen til geriljasoldatene som har kidnappet mannen de er sendt for å redde så flyter blodet, og de massakrerer de fleste. Gruppen oppdager snart at de ikke ble sendt hit kun for å redde et kidnappings offer. CIA agenten Dillon innrømmer at redningsoperasjonen var et skalkeskjul for det virkelige oppdraget som var å hente ut informasjon fra andre operative i området. De tar en kvinnelig geriljasoldat ved navn Anna til fange og starter på returreisen ut fra jungelen. Det de ikke vet er at de blir jaktet av en nesten usynlig skapning.

Når Anna prøver å flykte så jager en av medlemmene etter henne, og blir så drept av dette tilsynelatende usynlige monsteret, mens Anna blir spart. De øvrige medlemmene finner så ut ved å forhøre Anna at dette er en skapning som bor i jungelen og som blir omtalt som “Demonen som gjør trofeer av menn” eller “Djevel manne jageren” av de lokale innbyggerne i jungelen. Gruppen prøver så å fange og drepe skapningen, men dette forsøket mislykkes og en av medlemmene blir hardt skadet i forsøket, og to andre mister livet.

Da de overlevende medlemmene av gruppen prøver å flykte så dreper skapningen enda to til, og skader Dutch. Da skapningen ikke skader eller dreper ubevæpnede mennesker så sender Dutch Anna alene til helikopteret som venter på å fly de ut av jungelen, mens han blir igjen for å kjempe mot demonen.

Etter en farefull ferd gjennom jungelen så finner han til slutt ut hvordan denne skapningen fungerer, og hvordan han kan se sine offer. Skapningen er usynlig helt til den er i kontakt med vann, og den ser mennesker med hjelp av varme sensorer om ser kroppsvarme. Med denne nye kunnskapen så har Dutch, som er den eneste mannen igjen i live, mulighet til å fange skapningen, og hevne sine døde kamerater. Filmen ender til slutt lykkelig når Dutch returnerer til helikopteret og gjenforenes med Anna som venter på ham der.Privacy Policy