Ocean’s 8: Triologien gjenoppstår

Ocean’s 8 er en amerikansk komedie fra 2018. Bak filmen står regissør Gary Ross og manus er skrevet av Ross selv, i selskap med Olivia Milch. Filmen er både en oppfølger og en spinn-off av Steven Soderberghs trilogi av Ocean-filmer som startet med monstersuksessen Ocean’s Eleven tilbake i 2001. Det var en film med en imponerende rolleliste bestående av store navn som George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy García, Don Cheadle, Bernie Mac, Ellen Barkin og Al Pacino.

 

Den originale filmen tok for seg et spektakulært ran av tre kjente casinoer i Las Vegas. Mens tusenvis av spillere koste seg med de beste spilleautomatene og spennende bordspill, gikk Danny Ocean (George Clooney) og hans team til verks. Filmen ble en enorm suksess på kinoer verden over og la grunnlaget for oppfølgerne Ocean’s Twelve i 2004, og Ocean’s Thirteen i 2007. Etter at den tredje filmen hadde premiere uttalte Soderbergh at han ikke hadde noen planer om å lage en fjerde film ettersom han ønsket å “go out on top”. Lenge så det ut til at Soderbergh aktet å holde seg til planen om å bare lage tre filmer, men i 2015 begynte ryktene om en fjerde film å svirre i filmbyen. Denne gangen skulle man bort fra Las Vegas og rollelisten ville bestå av bare kvinner.

 

Et vakkert ensemble

I august 2016 ble filmen og dens kvinnelige rolleliste presentert for pressen. Med seg hadde Soderbergh denne gangen fått både Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter og Awkwafina. Filmen ble spilt inn i perioden oktober 2016 til mars 2017, i og rundt New York City.

 

 

I filmen følger vi en gruppe kvinner ledet av Debbie Ocean, søsteren til Danny Ocean, som planlegger et sofistikert ran under den årlige Met Gallaen, ved Metropolitan Museum of Art i New York. Filmen hadde premiere på Alice Tully Hall i Juni 2018 og ble siden lansert av Warner Bros over hele USA tre dager senere, på dagen 11 år etter at den aller første Ocean-filmen hadde premiere. Ocean’s 8 kan ikke måle seg med suksessen av de tre første filmene og filmen fikk en heller lunken mottakelse av kritikere verden over. Et samlet pressekorps applauderte de kvinnelige hovedrollene, men fant at filmen var langt fra god nok til å være en del av Oceans-universet. På verdensbasis spilte filmen dog inn nesten 300 millioner dollar ettersom publikum ikke sa seg enig med kritikerne.

 

Plott

Etter å ha sluppet ut fra fengsel møter Debbie Ocean, søster av den nå avdøde Danny Ocean, sin tidligere partner Lou, i håp om å overbevise henne om å delta på et ran til som hun har planlagt i årene bak murene. Lou lar seg enkelt overbevise og sammen setter de sammen en gruppe bestående av Rose Weil, en falmet klesdesigner som sitter med gjeld oppetter ørene, og Amita, en gullsmed og gammel venn av Debbie som drømmer om å kunne flytte ut av sin mors hjem. Neste kvinne på laget er Nine Ball, en kjent hacker, hustler og lommetyv. Hun får også selskap av Tammy, kjent tyv som selger tyvegods hjemmefra og som har kjent Debbie i mange år.

 

Sammen planlegger damene å stjele det kjente smykket The Toussaint, som er et halssmykke designet av Cartier, med en svimlende prislapp på 150 millioner dollar. Smykket skal vises fram på Met Gallaen av Daphne Kluger, en berømt skuespiller kjent for sin lange vakre hals. Kvinnene må ta i bruk alle sine triks og knep for å lykkes med den spektakulære planen. Filmen har en varme og ærlighet man ikke ser i de andre Ocean-filmene. Samspillet mellom stjernene sitter som et skudd, men den mangler samtidig nerven og spenningen fra de foregående filmene.Privacy Policy